torsdag 17 december 2015

FED levererar - nu hoppas vi på ett tomterally!

Då var det över för denna gång 
"I går kväll höjde USA:s centralbank räntan till spannet 0,25-0,5 procent för Fed funds-räntan. Spannet har legat på 0—0,25 procent sedan i december 2008."
Den ekonomiska återhämtningen bedömdes ha kommit tillräckligt långt för att nu vara mogen för lite ränta:
“The economic recovery has clearly come a long way, although it is not yet complete,”
Yellen told a press conference following the conclusion of the FOMC’s two-day meeting in Washington.
“The committee currently expects that, with gradual adjustments in the stance of monetary policy, economic activity will continue to expand at a moderate pace and labor market indicators will continue to strengthen.”

Ny follow-thru?



Börserna reagerade som vi hoppades positivt på det förmedlade budskapet och fortsätter de senaste dagarnas positiva trend inom den mer långsiktigt fallande trenden. Just nu är OMX30 upp drygt 2,0%. För vår del är det dags att börja leta efter en ny follow-thru-dag, vilken mycket möjligt kan komma att bli idag, men det vet vi först efter stängning.

3 kommentarer:

  1. Hur ser du på Betsson idag och framåt? Den är kvar hos dig vad jag förstår.

    SvaraRadera
  2. Betsson var i nedgången tillfälligt utanför våra 8%, men stängde ändå den dagen på rätt sida. Därefter har ju Betsson och börsen studsat upp. I det här läget är Betsson beroende av en fortsatt bra börs (om ingen annan trigger dyker upp). Det finns förmodligen en del som köpt på toppen och som kan tänkas sälja av om de går "even", vilket initialt kan hålla tillbaka aktien. Ett brott av 160 kr under volym är nyckeln.

    SvaraRadera
  3. För den som undrar slutade dagen +0,72%, vilket är för svagt för en follow-thru. Idealt bör en FT också komma först mellan 4-7 dagen efter vändning, men även senare kan vara giltigt.

    SvaraRadera

Mest läst