lördag 12 mars 2016

Elekta förra månadens förvaltarfavorit

Ännu en månad har passerat och förvaltarna har publicerat rapporter över hur de agerade i februari. Nåja, vissa har gjort det. Som vanligt är det småbolagsfonderna som jag främst fokuserat intresset till. 

Catena Medias IPO lockade några. Annars verkar Elekta varit en stor favorit under februari, vilket också tydligt går att avläsa i kursutvecklingen i grafen nedan - De stora elefanterna gör stora avtryck! Elektas rapport kunde dock inte leverera, vilket också syns tydligt.

Här följer mina noteringar ... (i sammanställningen har jag exkluderat eventuella innehav i Meda som är under uppköp)

Carnegie har plockat upp Catena Media på IPO. Ligger tyngts i PEAB, Hoist och Atrium L.

Granits största är Latour, Trelleborg och Elekta. Har sålt i Axfood.

SHB har köpt i Axfood, Unibet och Elekta, samt sålt i Cloetta, Hiq och Husqvarna.

Öhman Micro Cap är störst i Unibet, Nibe och Itab. Men redovisar inga köp eller sälj.

Enter är numera tyngst i Doro, Hiq och Nolato. Redovisar inte heller köp eller sälj, men vi kan notera att Evolution tillhörde de tre i januari. Om skillnaden beror på ändrade placeringar, värdeförändringar eller både och går dock inte att utläsa.

Carnegie A.M. kör främst på Balder, Trelleborg och Sobi. Köp har gjorts i Catena Media (IPO) och i Elekta. Haldex och Lundin P fanns på säljsidan.

Lannebo minskade i Betsson, NetEnt och Indutrade, medan ytterligare köp gjorde i Dometic och Elekta. Största innehaven är Huhtamäki, Trelleborg och Unibet.
ELEKTA, tidigare tillväxtmaskin som sedan slutet på 2013 fått grus i maskineriet.
Tror förvaltarna på en turn-around?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar