torsdag 17 mars 2016

En liten bit Leo Vegas i portföljen och kronan rycker!

Leo gör debut
Som väntat blev tilldelning i Leo Vegas blygsam. Totalt 300 aktier om vi räknar in valparnas tilldelning. Nu får vi vänta ut marknadens lite mer långsiktiga reaktion för att sedan se om vi ska fylla på eller avveckla innehavet.

Förra veckan signalerade Draghi fullt blås på pengamaskinen och igår tillkännagav FED att man väljer att gå lugnt fram åt andra hållet. Riktningen för de båda går ju åt motsatt håll där Ingves håller sig på Draghis sida och bombar på. Idag fick han sällskap av Øystein, som sänkte den norska räntan till 0,5%, men öppnar för att slå in på minusränta om behov uppstår. Att FED drog ner på räntehöjartempot, hindrade dock inte spekulation om att nästa höjning kan komma redan i april, även om det naturliga vore i juni.
Dags att blicka österut?
I Asien ser Kina allt mer intressant ut anser Tradingportalen och skriver att: "Från ett kursmässigt perspektiv har denna marknad inte sett så lovande ut sedan hösten 2014 ... För att bli offensiva på köpsidan vill vi se fortsatt stabilitet och låg volatilitet och om detta scenario faller på plats kan denna marknad mycket väl bli en vinnare senare i år". Vidare ses Singapore och Taiwan som de två starkaste marknaderna.

Indien som vänt upp med cirka 10% efter att ha nedgången stannat upp på 200 veckors MA kan mycket möjligt komma att fortsätta norrut.


Bombay
 
Och hur ser det ut västerut?
Många synes trumpna över Trump, som ångar på i primärvalen, även om han ännu inte säkrat den nödvändiga majoriteten. Vad valrörelsen har för inverkan på Wall Street är förstås en annan sak.
Hur är det på hemmaplan?Kronan stärktes rejält idag. Kronan har ju konsoliderat mellan 8.00-8.80 kr under en längre tid och vi är ju alltid på jakt efter trendbrott. Är det dags nu? Och om det händer, hur ser Ingves på det? Och ännu viktigare vad innebär det för börsen på sikt? Många bolag har ju tidigare kunnat rida på valutavågen?
USD/SEK
Sammantaget får slutsatsen för huvudbörsen OMX åter bli vänta och se. Det finns visserligen en positiv underton, samt tidigt finns inga tyngre draglok att ta rygg på. Många spännande avgöranden verkar dock snart finnas bland korten.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst