tisdag 22 mars 2016

Köper en gnutta Humana och en näve Raysearch

Plötsligt händer det!

Inte nog med att vi idag via börsintroduktionen tar in Humana i portföljen slog vi också till med ett köp i Raysearch. I Humana fick vi som brukligt är numera bara en gnutta av vad vi önskat i tilldelning, 50 aktier, men roligt att få vara med och spela.

Humana är kanske ännu inte riktigt på våra normala tillväxtnivåer, men knegar på och visar vinst. Oro för politiska krumbukter kan möjligtvis finnas kortsiktigt, men på lång sikt lär det här landet behöva all vård och omsorg som går att uppbringa. Får återkomma med sedvanlig överblick, till dess går det bra att läsa mera hos bland annat; Placera, Aktieingenjören, och Privata Affärer


Humanas första dag (introkurs 62 kr)

Raysearch har jag tittat på en tid. Aktien har en intressant produkt för tillämpning i samband med cancerbehandling. FA är kanske inte 100%-iga, men när nu aktien efter en längre tids sidsteppande visar en spännande cup-with-handle vill vi vara med och spela även här. Aktien passerade köppunkten på 119,50 under stigande volym för ett par dagar sedan. Fångade idag upp en hel position på 118 kr. Får även här återkomma med FA-kollen.

Raysearch i cup-with-handle
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst