onsdag 9 mars 2016

Är det dags att doppa fötterna i börspoolen?

När man de senaste dagarna skannat bland annat Affärsvärlden (som i sin tur hämtat det mesta från Bloombergs), så får man helt klart bilden av att investerare och analytiker befinner sig i en villrådig marknad.

Till exempel är George Soros gamla parhäst Jim Rogers "... övertygad om att den amerikanska ekonomin går in i en recession inom tolv månader. Han sätter sannolikheten till 100 procent." Han är följaktligen ganska övertygad om en nedgång.

Samtidigt läser man att Goldman Sachs anser att "det är läge att slå till och köpa köpoptioner i S&P 500-index." Sannolikheten för en indexuppgång är som de ser det visserligen bara 21 procent för den kommande månaden, men ställt i relation den allmänna tron i marknaden som är betydligt lägre, ska det kunna omsättas i en fin trade.

Till detta kan också fogas marknadshistorikern och strategen Russel Napier som "tror att marknaden kan få se en ny ordentlig nedgång de kommande månaderna och drar en parallell till krisen 1929", samt Stefan Olofsson från Sensor fonder som i Börslunch menar att uppgången för verkstadsbolagen gått lite väl fort.

Är det då dags att doppa fötterna i börspoolen?

På den positiva sidan finner vi att OMX etablerat sig över tidigare topp. Bollingerbandet indikerar att det kan finnas lite plats på ovansidan för ytterligare uppgång. Just nu ser vi sidledes rörelse. Kanske väntan på Mario? Vi är nu också ovan 50 MA, men under 200 MA, som dock närmar sig.

Till det negativa hör att bland annat att volymen fortfarande är relativt ljum. Åtminstone i jämförelse med nedgångsvågen. Att det sedan är många baissare där ute (likt ovan) kan nog tolkas som både bra och dåligt.Hur som helst kanske allt faller på plats under Avanza forum imorgon? Bland annat kommer Cellavision.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst