tisdag 9 februari 2016

Svansen mellan benen (dags att omgruppera)

Igår klev jag in i medieskugga. Tänkte i efterhand kunna njuta Superbowlfinalen och ville förstås inte veta om resultatet. Nu brukar detta inte uppmärksammas så mycket i Svedala, men vis av bittra erfarenheter från tidigare år, så vet man inte var en liten sportnotis kan dyka upp. Alltså bäst att släcka ner helt. Det innebar att jag även avstod från börssidorna ...

Visst kunde vi i förra inlägget konstatera att vi balanserade på slak lina, men att någon skulle såga av den så fort ... Ja, ja, oavsett om man är räv på börsen eller i skogen så går det inte att vända ryggen till, då riskerar man att bli skjuten. Och uppenbarligen stod inte bara en utan hela jaktlaget uppställda för att lägga an på den stakars räven.

Fortsätt vifta på svansen
Det gick rätt tills det blev fel är väl en bra summering av de senaste månaderna. Men nu gäller det att se framåt, oavsett hur mörk börshimlen är. Det gör vi genom att:

- Försvara kapitalet.
- Hålla humöret uppe och slipa på strategin.
- Förbereda sig för nästa uppgång.
- Minnas att nya uppgångar innebär nya vinnaraktier och vinstmöjligheter.

Punkt 1 gjorde att Cellavision och IAR systems nu gick till försäljning. Bra bolag, men vi chansar inte längre och väljer att avsluta den här förbindelsen innan vinst övergår i förlust. Visst kan de göra comeback, men nu handlar det inte om detta. Eftermiddagens uppstuds gjorde att vi lämnar på 59 kr respektive 117 kr.

Bollen hos FED eller?
I förra inlägget var vi inne på att de fanns de som såg att räddningen åter måste komma från centralbankerna. Men finns det i så fall något krut kvar? Om så, finns det någon trovärdighet i deras agerande? Eller ska Svarte Petter bara fortsätta flyttas runt till någon av alla obalanser till slut brister? Marknaden verkar i alla fall tro att Ingves fortsätter göra sitt för att försvara kronan. Vilket ju numera betyder att sänka den så lågt som möjligt. Men som på 90-talet betydde det omvända.

Nasdaq visar följande bistra graf och därunder ser vi Facebook som trots en kanonrapport tryckts söderut.


Vänta nu skulle vi inte vara positiva? Glöm inte att plötsligt vänder det! Då kan FB, Netflix, Paypal, Google eller Amazon vara "the Place to be".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst