onsdag 12 oktober 2016

Gammelbolagen har svårt att leverera?

Ericsson vinstvarnar och faller 20%. Finska Wärtsilä som levererar motorer, relaterade produkter och lösningar samt service för rederi och energiproducerande marknaden gjorde detsamma, men det fallet begränsades till under 2%. Igår tog Alcoa ett dyk på drygt 10% efter att man inte levt upp till de så kallade förväntningarna. Rapportperioden kunde alltså ha börjat bättre.

Annars är det väl inte i gammelbolagen vi letar tillväxt och Ericson får tyvärr tillsvidare anses höra dit.

Bland de yngre föll Betsson också cirka 10 procent, detta dock utlöst av en synnerligen dyster prognos från Danske. Årslägsta är lämplig nivå tycker banken. Så mycket till analys var det dock inte. Inga tankar om intjäningssiffor nämndes i det Aktieräven tog del av? För övrigt kan man undra varför man inte avvaktar med analysen en dryg vecka till Q3:an, så man får aktuella fakta att gå på? Men luften är fri.

I portföljen är det också lite slagigt. Magnolia har hängt med fastighetsbolagen nedåt. Trots att man främst bygger, inte förvaltar bostäderna. Tyvärr var man inte vaken på stängningen under 115 kr och då är det kanske lika bra att invänta rapporten den 11 november.

 
Först ut i portföljen att rapportera är för övrigt EVO den 16 oktober, följt av Probi den 18:e

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar