fredag 7 oktober 2016

Greed is Good @ Wells Fargo

Wells Fargo har inte haft nöjet att följa den positiva banktrenden. Det såg dock ut att vara nära ett trendbrott innan det avslöjades ännu en bankskandal. Personalen ska ha pressats att öka kundernas tjänster i banken genom att upprätta olika fejkade tjänster. Till exempel öppna kreditkort utan ansökan, med mera.
"Accusations that its employees created up to 2 million unauthorized consumer accounts to jolt sales figures and hit sales targets."

Wells Fargo

Noterade för övrigt i veckan att förtroendeindex visar att trenden med allt lägre förtroende för de svenska bankerna består. Någon menade att det beror på att vi allt mer sällan träffar på banktjänstemännen i och med digitaliseringen. Det kan förstås vara en delförklaring. Ett annat problem är väl att när man väl tvingas konfrontera personalen, så är de ofta illa pålästa och mest intresserade av att sälja någon annan produkt, än den man faktiskt är där för att diskutera.

Några större följdverkningar för Wells Fargos ledning har det dock ännu inte blivit. Med ett undantag. Senator Warren kallade bankens CEO till utfrågning och då blev det i alla fall en rejäl utskällning. Här analyserat av Colbert i the Late Show.
2 kommentarer:

  1. Jag anser WFC vara köpvärd. Vad tycker du?

    Läs min analys här
    http://fuckyoufonden.blogspot.se/2016/10/analys-wells-fargo.html

    SvaraRadera
  2. Kul med en ny blogg. Ska länka den vid tillfälle. Du är nog mer insatt i WFC än vad jag är. Läste att dock MS tyckte att dippen var ett utmärkt köpläge. Förutsatt att böterna stannar vid den ynka summa som hittills nämns bör kan det också vara så. Själv vill jag hellre köpa på positiva nyheter. Frågan är bland annat hur mycket goodwill detta kostat i kundernas ögon, så de inte blir f.d. kunder. I USA finns ju också traditionen att stämma någon när man blivit felbehandlad, det borde finns en och annan advokat som tittar på den möjligheten? Slutligen måste väl rimligen huvuden rulla även bland bolagseliten och vad innebär det?

    SvaraRadera

Mest läst