måndag 3 oktober 2016

Uppdaterar fundamenta, funderar på utdelningar samt veckans graf

Lite glest med inlägg just nu, vilket beror på lite mer att göra både på jobbet och privat. I helgen har jag dock påbörjat en fundamental nystart med sikte på kommande rapportperiod. Inget revolutionerande, utan helt enkelt en ambition att uppdatera och samla data kring de mest spännande tillväxtbolagen i ett Excelark. Det senare för att kanske kunna göra lite egna jämförelser och tabeller på sikt?

Silverräven har också vilat på hanen en längre tid, men hoppas nu fylla portföljen upp till 10 bolag innan årsskiftet. I dagsläget äger han ITAB (rek i DI), NetEnt, Tomra och AMN Healthcare (AHS - som inte har sin bästa period!)  För att lyckas med det börjar det ju bli hög tid trycka på köpknappen. Bland annat funderar han på att tillföra lite mer cashflow i form av utdelningar. Han har också inhandlat Hernhags nya bok som inspiration. Aktuella köp måste förstås även kunna matchas mot Silverrävens 3T:n: Trend, "Topdog" & Tillväxt.

För att få fart på inläggen introducerar Aktieräven också veckans graf. Det kan gälla en aktie eller ett index som vi noterat i ett särskilt läge eller som påverkats av någon aktuell händelse. Idag kollar vi på HiQ som också återfinns i portföljen.

Börsveckan kör IT-konsult vecka och rekar bland annat HiQ. Vilket fick aktien att stiga nästan 5%. Aktien bröt annars upp från en sex veckors tight sidled formation redan i början på september. Efter en rekyl mot utbrottet är aktien nu inne på sin tredje starka vecka. Observera särskilt den ökade volymen under förra veckan. Ett litet varningstecken är samtidigt utbrottet ovan övre trendlinjen?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst