söndag 9 oktober 2016

Veckans graf: Bank (Morgan Stanley + SEB) & Fastighet (Balder)

Nyligen tittade vi på Wells Fargo. Kanske inte så mycket på själva aktien utan mer på ledningens bedrägliga beteende. Veckans graf håller sig kvar i finansvärlden.
 
Marknaden verkar allt mer prisa in en räntehöjning i december, dock utan att index fallit nämnvärt. En tolkning är att konjunkturen (den amerikanska) bedöms tillräckligt stark för att klara en mindre uppjustering. Samtidigt har banker, som skulle må bättre av lite högre räntenivåer, fortsatt uppåt. Den amerikanska tioåringen har också trendat uppåt sedan juli och nosar nu på sitt 200-dagars medelvärde. Bankerna har mycket riktigt hängt på. Nedan ser vi Morgan Stanley som nu bildat en cup-with-handle.
 
 
Detsamma gäller de svenska bankerna. Här har vi min bankfavorit SEB i en motsvarande formation. Kanske läge att ta en position?
 


En bransch som helst inte ser stegrad ränta är fastighetsbolagen. Placerarna ser nu ut att byta ut de tidigare heta aktierna. Ett av flera exempel är Balder. För en månad sedan bröts den stadiga uppgången. Ett tydligt varningstecken kom då aktien under hög volym föll under 10 veckors MA. En ofta bra säljsignal. I Balders fall hade den fungerat utmärkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst