onsdag 13 juli 2016

Tjuren visar hornen - en studie i lovande börsgrafer

Trots Brexit, Kinoro, italienska banker och all annan skit som media gärna vill blåsa upp till katastrofala höjder, så kan vi nu, om vi tittar på det som verkligen har betydelse - index - se att tjuren på allvar visar åtminstone hornen.

Till att börja med ser vi att DOW brutit upp från en flera månader lång konsolidering. Indexet har gått starkt efter Brexit och lämnade igår definitivt den rektangeln.


DOW
Nasdaq har också brutit upp från de senaste månadernas sidledes konsolidering. Vi kan också se i nedanstående veckodiagram att indexet gått över linjen för den fallande trenden.
 

NASDAQ - weekly

OMX30 är kanske inte riktigt lika övertygande (ännu). Men från den senaste botten har vi en follow-thru dag på cirka 1,9% som ännu är giltig. Vi har också den fallande triangeln som vi tidigare berört och som, senast omkring oktober, måste göra ett utbrott på nedan eller ovansidan. Vi har ju sagt att det troligaste i dessa sammanhang är ett utbrott i trendens riktning, det vill säga nedåt. Men eftersom OMX gärna följer USA bör vi kanske förbereda oss för det motsatta?
 
I senaste inlägget tittade vi också på bankindex som fortsatt falla. Tittar vi i andra branscher är dock läget betydligt positivare. Här nedan exempelvis OMX och Basic Materials. Vi ska kanske inte ropa tjurrusning riktigt än, bland annat då vi har normalt trista september-oktober framför oss, men visst är det ett eller två horn som vi börjar skymta?
 
OMX30
 

OMX Basic materials
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mest läst